Tuesday, May 8, 2012

Tűzriadó...

Nem kell megijedni nem élesben ment... :)  Időnként /fél év/ a Galvestoni kikötőben a parti őrség bevonásával tűzriadó gyakorlat és mentési gyakorlat van... Nekem még ez az első volt úgy hogy újdonságként hatott. Tulajdonképpen a hajó gyors kiürítése és a mentés gyakorlása /esetleges vészhelyzetben pl. tűz, vagy egyéb nem várt esemény / volt a cél. Egész jól ment, igazán jól mutattunk vasárnap délben, amikor a közel 30 fokos volt a meleg, egy -egy mentőmellénnyel felszerelkezve kb. 1400 fős legénységgel dekkoltunk a parton. :) De hát a biztonság mindenek felett. :) 
Megvettem a hazaútra a repülőjegyet, mivel a cégnek van némi kedvezménye egész olcsón megúsztam, negyed annyiba került a jegy mintha simán interneten rendeltem volna.


Az új szobatársam egy indonéz srác aki a mosodában dolgozik. Sokat nem találkoztunk, és 2 hét múlva átmegy egy másik hajóra, úgy hogy az utolsó 2 hétre új társam lesz.


A héten az egyik kikötőben mellettünk állt a világ legnagyobb óceánjárója  a Royal Caribbean társaság Allure nevű hajója. Másfélszer szélesebb mint a miénk és 3-4 emelettel magasabb is. Én az 5. emeleten dolgoztam onnan csináltam a képeket róla.








Nagyon jól nézett ki még ilyen messziről is. 

Még 3 hét és indulok haza. Azért, várom már! Lassan kezdem pakolni a bőröndömet mert a 23 kg soknak tűnik, de mire mindent bepakolok a mexikói kalapot valószínűleg a fejemen kell hozni :)
De addig is, írok még egy-két bejegyzést!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...